Tunnelukko -valmennus

Tunnelukko on lapsuudessa ja nuoruudessa opittu tapa reagoida tuntea, ajatella ja käyttäytyä. Kun tunnelukko aikuisena aktivoituu, toimimme tiedostamattamme lapsuudessa opittujen selviytymismallien mukaisesti. Tunnelukot saavat meidät välttelemään, antautumaan ja hyökkäämään eri tilanteissa. Nämä keinot ovat aikuisiällä haitallisia ja toimivat itseämme vastaan.

Meillä jokaisella on tunnelukkoja. Ne saavat meidät uhrautumaan, koska haluamme välttää syyllisyyttä, alistumaan vaativien ihmisen kanssa, koska pelkäämme ikäviä seuraamuksia tai mukautumaan ryhmätilanteissa, jottemme jäisi ulkopuoliseksi. Ne saavat meidät vaatimaan itseltämme kohtuuttomasti hyviä suorituksia tai välttelemään haasteisiin tarttumista, koska pelkäämme epäonnistumista. Ne saavat meidät pyrkimään aina kohti uusia tavoitteita niin, ettemme koskaan saavuta tyytyväisyyttä. Tunnelukkojemme vuoksi koemme itsemme epäonnistuneiksi, huonoiksi, tyhmiksi, itsekkäiksi ja tunnemme häpeää ja arvottomuutta. Tunnelukkomme saavat meidät suhtautumaan elämään pessimistisesti, ne tuovat meille huolia ja pelkoja, jotka eivät pohjaudu todelliseen vaaraan. Ne tekevät meidät mustasukkaisiksi, omistushaluisiksi tai epäluuloisiksi. Tunnelukkojen vuoksi väheksymme itseämme ja omia saavutuksiamme ja vertaamme itseämme jatkuvasti toisiin. Tunnelukkojemme vuoksi ajaudumme riippuvuuksiin ja kärsimme haitallisten elämäntapojen seurauksista.

Tämä kaikki tapahtuu erityisesti silloin, kun emme tiedosta tunteitamme ja yritämme vain selvitä niistä. Tunnelukoista ei voi vapautua taistelemalla tunteita vastaan tai niitä pakenemalla, vaan kohtaamalla tunteemme tietoisesti. Voimme vapautua tunnelukoistamme vain kun opimme tiedostamaan niitä ja niihin liittyviä tunteita.

Skeematerapia on tunnelukkojen työstämiseen kehitetty terapiamuoto. Skeematerapia on terapiamuoto, joka yhdistää eri terapiamuotojen parhaat ominaisuudet. Se pohjautuu kognitiiviseen psykoterapiaan ja siihen on lisätty menetelmiä psykodynaamisesta terapiasta, hahmoterapiasta, mindfulness’sta ja ratkaisukeskeisestä terapiasta.

Tunnelukko -valmennuksen myötä opit tunnistamaan omat tunnelukkosi ja selviytymiskeinosi. Valmennuksen avulla ymmärrät paremmin omia tapojasi toimia erinäisissä tilanteissa, sekä oivallat käyttäytymisesi syntyjuuret. Tunnelukko -valmennus auttaa sinut matkalle, jonka myötä voit vapautua tunnelukoista ja oppia toimimaan rakentavasti vaikeissakin tilanteissa.

Testaa tunnelukkosi: tunnelukkotesti

Tunnelukko -valmennus voidaan toteuttaa omana valmennuksena tai osana Muutoksen Ajan valmennuskokonaisuuksia, joiden tarkempi sisältö suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaiselle valmennettavalle. Tunnelukkojen käsittelyn osuus valmennuskokonaisuudessasi määräytyy lähtötilanteesi ja tavoitteidesi mukaisesti. 

Tunnelukko -valmennustapaamisen kesto on 60min. Valmennus sisältää tapaamisten lisäksi itsenäistä työskentelyä kirjallisten tehtävien muodossa. Muutoksen Ajan valmennukset voidaan toteuttaa etänä.

Huomioithan ystävällisesti, että tunnelukko -valmennus ei ole laillistetun nimikkeen alla toteutettavaa skeema- tai psykoterapiaa, eikä se ole Kela-korvattavaa.

Voit varata veloituksettoman tutustumistapaamisen klikkaamalla tästä. Tutustuminen on maksuton, eikä sido jatkon osalta mihinkään.


Suositus & hinnasto tunnelukko -valmennukselle:

Muutoksen Kerta

Muutoksen Alku

Voit maksaa valmennuksen kuukausierissä.

Ota yhteyttä!

    Scroll to Top