Satakiloisesta jojolaihduttajasta personal traineriksi

Hei,

olen Jenni ja olen entinen jojolaihduttaja. Olen ollut vuosien varrella kaikkea välillä S-XXL. Useimmat koot vielä moneen otteeseen, koska en ikinä onnistunut pysyvästi pitämään painoani saavutetuissa lukemissa. Lihoin aina kaiken takaisin, enkä ymmärtänyt miksi minä en onnistu pysyvästi, vaikka media saa sen kuulostamaan niin helpolta.

Painonvartijat, Cambridge, karppaus, kaalikeittodieetti, GFG, Alli -laihdutuspillerit ja lukuista muut dieetit, joista joka ikinen kerta olen aloittaessani kuvitellut löytäväni ratkaisun paino-ongelmiini. Se mahtava tunne, kun päätin aloittaa, se huikea fiilis kun kilot alkoivat karista… Jokusen viikon tai kuukauden päästä se järkyttävä epäonnistumisen tunne, kun en taaskaan onnistunut pysyvästi. Verikokeissa näkyi jo ylipainon tuomia ongelmia, joten nyt ei enää ollut kyse pelkästä ulkonäöstä. Jotain olisi pakko tehdä ja kyllä minä yritinkin kaikkeni. Niin kaikkeni, että elämä pyöri vahvasti laihduttamisen ympärillä lähes koko ajan. Elämässäni oli kaksi vaihetta, jotka vuorottelivat. Joko olin tiukalla dieetillä tai sitten olin itsesääli-masennus-vaiheessa epäonnistuneen dieetin jälkeen, jolloin söin kaksin käsin kaikkea epäterveellistä.

20 -vuotta rääkkäsin mieltäni ja elimistöäni erinäisillä dieeteillä. Sitten elämääni tuli muutoksia, enkä kerennyt ajatella laihduttamista, joten lopetin laihduttamisen. Muutosten myötä elintapoihini tuli myös pieniä muutoksia. Niin pieniä, etten ollut niitä edes huomannut. Kuitenkin näiden muutosten myötä painoni oli pudonnut itsestään 10kg. Olin hämmentynyt! Kuinka voin laihtua, kun en vuosiin ole laihtunut, vaikka olen kaikkeni yrittänyt? Silloin se lamppu syttyi! Tajusin vihdoin, mistä pysyvässä elämäntapamuutoksessa on kyse. Se ei ole tiukka ruokavalio. Se ei ole rääkkiliikunta. Se ei ole itsensä piiskaamista. Se on itsestään välittämistä! Se on itsensä arvostamista! Se on asioiden uudelleen opettelua ja oman elämän ja tunteiden pohtimista. Se on pieniä muutoksia, joita voi toteuttaa läpi elämän. Niistä on pysyvät elämäntapamuutokset tehty. Lisäsin muutoksia pikku hiljaa ja kilot karisivat entisestään.

Vasemmalla 2013 ja oikealla pari vuotta myöhemmin.

Muiden auttaminen on ollut aina lähellä sydäntäni. Siksi neuvoin enemmän kuin mielelläni muutamia ystäviäni parantamaan elämäntapojaan. Mieleeni alkoi vahvistua ajatus siitä, että haluaisin auttaa ihmisiä vielä enemmän, laajemmin ja ammattitaitoisemmin. Koulutussivustot kävivät kuumina, kun etsin itselleni sopivaa koulutusta. Päätin lähteä opiskelemaan ravintovalmentajaksi FAF:lle, koska ravitsemus kiinnostaa minua suuresti. Ravintovalmentajan paperit kourassa tiesin, että olen lähtenyt oikealle polulle. Oli ihanaa oppia ravitsemuksesta, mutta halusin oppia vielä enemmän ja laajemmin. Kestävä elämäntapamuutos ei kuitenkaan ole pelkkää ravitsemusta. Liikunnalla on paljon terveyshyötyjä, joten seuraavaksi otin opinnoissani suunnaksi Kisakeskuksen ja liikunnan ammattitutkinnon, sekä personal trainerin opinnot. Liikunnalla ja ravitsemuksella saadaan jo paljon aikaan elämäntapamuutoksia tehdessä, mutta tuntui, että se tärkein puuttuu… Missä tehdään se isoin työ, kun lähdetään muutoksiin? Se tehdään korvien välissä. Kyllä, korvien välissä, ei kuntosalilla tai jääkaapilla.

Parasta painon putoamisessa on ollut jaksamisen lisääntyminen!

Jotta voisin parhaani mukaan auttaa ihmisiä tekemään kestäviä elämäntapamuutoksia, lähdin kouluttautumaan Makia Mentalin psyykkiseksi painonhallintavalmentajaksi. Tämän koulutuksen jälkeen valmennukseni muuttuivat täysin. Sain koulutuksesta ne puuttuvat palaset, jotta valmennukseni olisi kokonainen. Syksyllä 2018 lähden opiskelemaan Valmentamon Life Coach -koulutukseen syventääkseni osaamistani kokonaisvaltaisen elämänvalmennuksen puolella.

Vuoden 2018 alussa toteutin unelmani. Avasin oman painonhallintaan ja terveysliikuntaan keskittyvän matalan kynnyksen valmennusstudion Muutoksen Ajan Lohjalle. Halusin tarjota paikan, jonne uskaltaa tulla kuka vain. Paikan, jossa ihmisten on mahdollista toteuttaa muutoksiaan rauhassa. Paikan, jossa jokainen keho on arvostettu ja samanarvoinen. Paikan, jollaista olisin itse aikanaan kaivannut, kun en kehdannut mennä yleisille paikoille liikkumaan, peläten, että muut katsovat. Paikan, jonne jokainen on tervetullut.

Yritykseni Muutoksen Aika on toteutunut unelmani!
Scroll to Top